Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

Hallo, hoe kunnen wij je helpen?

Algemeen

Hoe kan ik jullie bereiken?

Je kan ons voor algemene vragen een mailtje sturen naar info@flexpons.nl of kantoor bellen op 076-515 52 34

Ons adres is:

Flex Pons BV
Boschstraat 43
4811 GC BREDA

Hoe schrijf ik me in ?

Leuk dat je bij ons team wil aansluiten! Inschrijven kan hier. Als je inschrijving is afgerond kan je ook direct solliciteren als je dat wenst. Toi toi toi

Werk je al voor ons of heb je eerder voor ons gewerkt log dan in op de portal(link) of download de flexwrapp (link stores)

Hoe schrijf ik me uit?

Wat jammer dat je niet in ons netwerk wil blijven. Dat kan via je persoonlijke pagina(link). Je moet natuurlijk eerst inloggen. Na het inloggen klik je bij mijn instellingen op het kopje “uitschrijven” Je kan ons natuurlijk ook even bellen !

Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan hier om een nieuwe aan te maken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij verwerken jouw gegevens op een uiterst secuur manier. Zo kunnen wij je op de hoogte houden van alle producten en diensten. Indien wij hiervoor een derde inschakelen zullen deze gegevens aan die derden worden verstrekt.

Contractvragen

Heb ik vakantiedagen?

Je bouwt per jaar 24 dagen vakantiedagen op, oftewel 16 uur per maand. Als je niet een volledige maand werkt, is dat een evenredig deel daarvan. Je kan netjes op je loonstrook zien wat er elke week erbij komt aan uren. Je kan deze dagen op verzoek en meestal in samenspraak met je inlener opnemen als betaald verlof. Bij een einde dienstverband worden ze sowieso meteen uitbetaald en kan je er dus ook voor sparen.

Wat is inlenersbeloning?

Volgens onze cao die wij hanteren ABU, heb je vanaf de eerste werkdag recht op de ‘inlenersbeloning’ Dit betekent in begrijpelijke taal dat je gewoon recht hebt op dezelfde loon als iemand die vast in dienst werkt bij de opdrachtgever en precies dezelfde werkzaamheden als jou doet. Wij houden dit tip top in de gaten voor je, want wij komen op voor onze team.

Er zijn wel een paar uitzonderingen, deze staan in paragraaf 3 van onze CAO, dan kan het zijn dat voor (tijdelijk) de ABU beloning geldt.

Heb ik pensioen?

Ben je 21 jaar of ouder en ben werk je tenminste 26 weken voor ons dan is er een pensioenregeling die voorziet in de opbouw van jou pensioen. Waarvan wij de 1e jaar vanaf ingang pensioenregeling volledig jou pensioen betalen en waarbij je dus niks hoeft mee te betalen.

Er kan natuurlijk ook na overleg met opdrachtgever ervoor gekozen worden om vanaf dag 1 een pensioenregeling te treffen.

Opzegtermijn?

Een mes snijdt vaak aan 2 kanten dus ook bij jou overeenkomst. De opzegtermijn hangt af van de vorm van jou overeenkomst, de duur en hoe lang je al voor ons werkt. Deze termijnen zijn terug te vinden in onze CAO, daarnaast heb je ook natuurlijk oom Google.

Ziek en nu?

Ben je tegen wil en dank een keertje ziek, zijn wij als werkgever verantwoordelijk voor het betalen van het eventuele recht op ziekengeld.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Volgens de wet en de cao voor uitzendkrachten heb jij, net als alle andere medewerkers, recht op reiskostenvergoeding, indien die ook van toepassing is bij de opdrachtgever.

Krijg ik overwerk uitbetaald?

Nee die stoppen wij in een pot en gaan we elke maand van uit eten met zijn allen 😊

Dat is natuurlijk een geintje, je krijgt overuren betaald wanneer je meer uren werkt dan gebruikelijk is in de branche van de opdrachtgever, en de opdrachtgever daarvoor zelf ook een overuurregeling kent.

Overwerken gebeurt alleen met toestemming van de opdrachtgever.

Volgens welke cao werk ik?

Wij volgen de cao van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Volgens deze heb je vanaf de eerste werkdag recht op de ‘Inlenersbeloning’ (link naar kopje inlenersbeloning)

Voor meer info over deze cao, zie www.abu.nl/cao

Ben ik een vakantiekracht?

Je bent een vakantiekracht als je als scholier of student in de periode juni tot en met augustus aan het werk gaat en daarna weer naar school.

Wat voor arbeidsovereenkomst krijg ik?

Je krijgt een arbeidsovereenkomst als bedoeld in artikel 7:690 van het Burgerlijk Wetboek, ook wel uitzendovereenkomst genoemd. Je wordt door middel van een uitzendovereenkomst ter beschikking gesteld aan een derde, waar je onder leiding en toezicht van die derde aan het werk gaat.

Een uitzendovereenkomst kan in twee vormen worden aangegaan:

  • Een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, ofwel uitzendovereenkomst. Deze kan worden aangegaan voor de duur van de opdracht met een maximale periode van 78 gewerkte weken. Deze periode wordt fase A genoemd.
  • Een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding, ofwel detacheringsovereenkomst. Een detacheringsovereenkomst kan worden aangegaan voor bepaalde of onbepaalde tijd. Deze kan worden aangegaan in fase A, B en C. Bovenkant formulier

Deze vorm gebruiken wij vaak bij een payroll constructie.

Vragen met betrekking tot verloning

Hoe kan ik mijn gewerkte uren declareren?

Hier zijn verschillende manieren voor.

  1. Je vult je uren in op onze portal op flexwerker.com of via de Flexwrapp. De klant controleert deze en geeft een akkoord.
  2. Met de opdrachtgever is afgesproken dat hij een intern urenbrief hanteert en deze dan invult op onze portal. Je hoeft dan alleen maar via de portal of loonspecificatie te controleren of dit ook daadwerkelijk klopt.

Hoe neem ik mijn reserveringen op?

Ook dit kan op verschillende manieren.

  1. Je vult de uren die in bij de reservering die wilt opnemen op onze portal of via flexwrapp.
  2. Je belt ons even, we zijn altijd blij om teamleden te spreken dus dat is voor ons een kleine moeite. Mailtje mag ook natuurlijk.

Waar vind ik mijn jaaropgave?

Deze mailen wij je sowieso bij het afsluiten van het boekjaar toe. Daarnaast kan je in de portal ook je jaaropgave terugzien onder het kopje jaaropgave.

Waar vind ik mijn salarisstrook?

Deze mailen wij je elke week toe, daarnaast kan je deze van alle weken ook terugzien op je eigen portal of via de Flexwrapp.

Wanneer wordt ik betaald?

Je werkt en daar hoort ook salaris bij. Bij ons kan je voor aanvang werkzaamheden kiezen voor een loontijdvak van 1 week of 4 weken. Deze worden bij elke verloningscyclus verwerkt en worden de betalingen elke woensdag naar de bank verzonden om te worden betaald.

Verschil Bruto en netto?

Het verschil tussen je bruto- en nettosalaris zijn de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer. Bruto is het bedrag voor belastingen en premies en netto is het bedrag na aftrek van belastingen en premies. Je contactpersoon geeft, voordat je gaat starten met werken, je uurloon door. Dit zal altijd het brutobedrag zijn, omdat de hoogte van belastingen en premies afhankelijk is van het aantal uren dat je per week hebt gewerkt en of je wel of geen loonheffingskorting hebt toegepast. Als je wisselend werkt, kan het dus goed zijn dat je de ene week meer belasting betaalt dan de andere week.